CONCEPT

Hygiëne is de basis van elke (horeca) onderneming, iets wat Rob Geus al jarenlang in Nederland onder de aandacht brengt. Rob is de drijvende kracht achter de succesvolle televisieprogramma’s ‘De Smaakpolitie’ en ‘Red mijn vakantie’, programma’s waarin hij al vele seizoenen lang pijnpunten blootlegt met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid. Maar het is niet enkel kommer en kwel, want heel vaak gaat het namelijk wél goed met de hygiëne. Met de introductie van het hygiënekeurmerk “De Keus van Rob Geus’ wil Rob juist deze uitbaters de kans geven om te laten zien hoe het hoort! Een keurmerk voor de ondernemende professional die de zaakjes helemaal op orde heeft, maar zeker ook een keurmerk voor de kritische consument, die wil weten waar er veilig gegeten kan worden!

WERKWIJZE

Veel gestelde vraag: Gaat het keurmerk ook over de smaak van de gerechten en de kwaliteit van de keuken? Nee, het keurmerk is bedoeld als uiting van schoon en hygiënisch werken, het heeft verder niets met de smaak van het eten te maken….dat zult u toch echt zelf moeten ervaren!

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk wordt de onderneming  door Rob aan een zorgvuldige inspectie onderworpen. Aan de hand van een professionele controlelijst zal de gelegenheid op verschillende punten worden getoetst, zowel in het restaurant als in de keuken. Hierbij zal Rob, onder andere, stilstaan bij de algehele reiniging van de keuken en de apparatuur, maar ook bij de persoonlijke hygiëne van het personeel. Denk hierbij aan de kleding, schoeisel en hoofdbedekking. Verder zal Rob uiteraard kritisch kijken naar de houdbaarheid van de producten (labelen en ordening), en de middelen (pannen, olie, filters, koeling en vriezers). Slechts enkele controlepunten uit de uitgebreide inspectieronde.

KEURMERK

Tijdens de eerste audit geeft Rob, indien nodig, de horeca ondernemer adviezen, zodat deze zijn zaak, tot in detail, op orde kan brengen. Wanneer dit enige tijd later is gebeurd, wordt een nieuwe afspraak ingepland en bezoekt Rob de onderneming nogmaals. Wanneer alles naar de hygiëne standaard van Rob is aangepast, is het grote moment daar. Dan volgt de uitreiking van  het felbegeerde ‘De Keus van Rob Geus’ keurmerk’, in de vorm van een chique sticker. Het keurmerk wordt bij de entrée geplakt en is voorzien van een datum. Op deze manier kan de consument direct zien wanneer Rob is langs geweest, en weet men dat de betreffende horeca gelegenheid, qua hygiene, tip-top in orde is.

CAMERAPLOEG

Tijdens de inspectie waarbij het keurmerk wordt uitgereikt, is er ook een professionele cameraploeg aanwezig. Deze filmt de gehele inspectieronde én de uitreiking van het keurmerk, om ‘de hele wereld’ te laten zien dat het prima is gesteld met deze horecaonderneming. De uiteindelijke film komt, gemiddeld binnen 2 weken, op de site www.dekeusvanrobgeus.nl te staan. Maar ook op Youtube, Facebook, en uiteraard op de tv-schermen en website van de onderneming zelf. Veel ondernemers kiezen er overigens voor om op deze dag lokale media uit te nodigen, voor nog net even wat extra exposure!

Sluit Reacties